Sværhedsgrader

Hos YARNBOOK ønsker vi at gøre op med de gængse sværhedsgrader og denne måde at inddele opskrifter i. Vi ønsker ikke at begrænse dig i din kreativitet på baggrund af den traditionelle måde at kasse inddele opskrifter i. Vi er alle kreative på hver vores måde med hver vores erfaring. Du kan måske være god til at lave i-cord eller italiensk opslag, men har endnu ikke kastet dig ud i hækling, vendemasker eller lignende. Gør det dig så til begynder eller øvet strikker eller hækler?

Vi vil gerne opfordre dig til at kaste dig ud i nye typer af opskrifter, designere og teknikker. Derfor har vi taget os tiden til at kigge på de enkelte opskrifter, og herudfra har vi inddelt dem i 5 nye former for kategorier, der er defineret ud fra de teknikker, metoder mm. som opskrifterne indeholder eller med det fokus, du har lyst til at kaste dig ud i.

Knude

‘Knude’ er for dig, der bare gerne vil strikke eller hækle uden, at der skal tænkes for meget over tingene. Her kan du være kreativ og arbejde med hænderne samtidigt med, at du stadig kan følge med i din tv-serie. Det kunne være en masse glatstrik rundt i ret eller en del fast- eller stangmasker.

Uldnål

Med opskrifter i kategorien ‘Uldnål’ skal der tænkes en smule. Der vil typisk være 2-3 teknikker i hele opskriften dog ikke på samme tid. Det kunne eksempelvis være, at du skal lave en raglan, og så senere kommer der et farveskift eller en speciel aflukning. Er du en hækler, så vil opskriften stadig være basis masker, men det kan være, at der er farveskift eller former dannet af indtagninger/udtagninger. Du behøver ikke at være 100% fokuseret på dit arbejde, men kan lade den meditative mindfulness fra håndarbejdet tage over det meste af tiden.

Maskemarkør

Denne kategori er for dig, der har lyst til 3-4 teknikker, mønstre, farveskift, sjove former og lignende, men kun har lyst til at fokusere på ét ad gangen. Således behøver du ikke at skulle holde styr på flere ting samtidigt, men får stadig lov at bruge de sjove teknikker. Det kunne være simple diagrammer, monteringer eller, at du skal lave et strikket design med både I-cord, raglan og mønster eller flerfarvestrik, men ikke samtidigt. Måske skal du lave et hæklet design med popcorn masker, krokodilleskæl eller bedstemorruder, hvor teknikkerne er ét af gangen.

Målebånd

Denne kategori er for dig, der elsker teknikker og multitasking. Her vil der fx være spræl på farverne, mønstrene og strukturerne. Her er der typisk 2-4 teknikker samtidigt, så tungen skal holdes mere lige i munden her. Det kunne være et design, hvor du skal skifte farve fx ved strik med fair isle samtidig med, at der er raglan eller vendepinde. Eller ved hækling med hønsehækling samtidig med, at der skabes specielle former. Her vil opskrifterne typisk også med diagram og en masse forkortelser.

Garnnøgle

I denne kategori er der ingen regler. Alt er på spil. Det vil sige, at du kan blive kastet ud i alle mulige sjove og spændende teknikker og strukturer. Men vær ikke bange, det kan være du allerede kender de enkelte metoder, nu skal de bare sættes sammen! Det betyder mere komplekse diagrammer, det kan være hækling eller strikning med bestemte stile som fx  tunesisk hækling, engelsk strikning, continental strikning, german twisted cast-on, brioche og lignende. Det kan også være særlige designs som fx specielle amigurumi, blonder, eller mere specielle intarsia/gobelin.