Strik for de truede dyrearter

Strik med R:E:D: for at gøre en forskel for de truede dyrearter

Det kan virke helt uoverskueligt at skulle tage hånd om, hvordan vi kan gøre en forskel i verden. Hver dag hører vi i nyhederne om klimakriser, fattigdom, hungersnød, pandemier, krig osv. Så hvor skal vi begynde? R:E:D: – Rescue Endangered by Design er kommet med en fantastisk og nem løsning herpå. Nemlig gennem strik.

I 2019 udkom den flotte coffeetablebook R:E:D:, hvori et hold dygtige designere kreerede en række strikkedesigns til både små og store, der alle er inspireret af et truet dyr. Teamet bag bogen valgte at lade sig inspirere af dyr fra hvert et verdenshjørne, og fortalte deres historie gennem strik. R:E:D:’s ønske er, at deres strikkedesigns vil skabe opmærksomhed på de truede dyr og åbne vores hjerter til at forstå deres situationer.

R:E:D:’s designs er baseret på 

  • 17 dyr
  • 7 kontinenter
  • 33 håndstrikkede trøjer lavet af
  • 7 designere
  • 1.000.000 strikkere til at strikke og fortælle historien, men kun
  • 1 PLANET

Strik din egen R:E:D: sweater

Vi er her hos YARNBOOK stolte af at kunne arbejde sammen med R:E:D: og støtte op omkring så fantastisk en sag. Derfor kommer ALLE 33 strikkeopskrifter fra bogen løbende i på YARNBOOK. Så endelig sæt dig ned, kig de dejlige designs igennem og vælg det dyr eller den trøje, du vil strikke. Bliv en del af det fællesskab, der fortæller dyrenes historie videre og gør en forskel. I hver opskrift finder du et helt unikt hashtag for hvert design, som du kan bruge til at dele din strikkerejse med R:E:D: og følge med i andres.

Mød menneskene bag R:E:D:

Idéen, konceptet og bogen er opstået med hjælp fra et hav af mennesker. Bag selve bogen er de to danske forfattere Lisa Renner og Dorte Rørmann sammen med den australske forfatter Polly Cevallos. R:E:D: var så heldig at få skrevet bogens forord af Dr. Jane Goodall, vores allesammens chimpanse ekspert, der i 1965 modtog en Ph.D. i etologi, er DBE stifter af the Jane Goodall Institute og er UN Messenger of Peace. R:E:D: opsnusede en række dygtige designere til at kreere de dejlige strikkedesigns og opskrifter. Sammen fik de skabt den smukke bog, vi kender i dag.

Hvis du vil vide endnu mere om R:E:D:, så kan du læse mere om dem og menneskene bag på deres hjemmeside (her eller link). Her er det også muligt at købe bogen eller komme til foredrag med en af forfatterne Dorte Rørmann.

Se alle designs fra R:E:D

Skriv et svar